CONSULT

VERGOEDINGEN

app

CONSULT EN MEDISCHE INDICATIE

Wanneer u voor de eerste keer onze kliniek bezoekt krijgt u een vraaggesprek, een lichamelijk onderzoek en een aanvullend echo-onderzoek voor de indicatiestelling. Tijdens het echo-onderzoek, ook wel duplexonderzoek genaamd wordt de kwaliteit van de inwendige aderen beoordeeld. De aderen worden in beeld gebracht en eventuele lekkages (spataderen) worden opgespoord. U kijkt zelf mee tijdens het onderzoek en krijgt meteen uitleg over de uitslag. Dit onderzoek is noodzakelijk om een medische noodzaak uit te sluiten of juist vast te kunnen stellen. Aan de hand van de bevindingen stellen wij u een behandelplan voor. Wanneer u uitsluitend ontsierende adertjes heeft kunnen wij u vaak ook direct behandelen.

De zorgverzekeraar vergoedt de kosten van een consult met een verwijzing van uw huisarts. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze kosten voor eigen rekening te nemen wanneer u geen kosten maakt via het eigen risico. Er is geen vergoeding mogelijk vanuit de basiszorgverzekering voor: ontsierende adertjes en oppervlakkige liggende cosmetisch bezwarende spataderen.

Na afloop van het verzekerde behandeltraject (DBC-zorgtraject) ontvangt u van Infomedics de factuur met het
passantentarief. De factuur kunt u (online) declareren bij uw zorgverzekering. Houdt er wel rekening mee dat er altijd een eigen risico geldt voor zorgkosten binnen de basisverzekering. Wanneer u <3 jaar geleden voor het laatst onze praktijk heeft bezoekt zijn wij genoodzaakt opnieuw een indicatiestelling te doen en wordt er een consult bij u in rekening gebracht. Dit is conform de regels van de NZA.

WAAR KUNNEN WE JE MEE HELPEN?

AFSPRAAK INPLANNEN

klok

Vraag hier eenvoudig
een consult aan

TELEFOONNUMMER

app

Bel 040 – 402 11 60 of
App 040 – 209 23 11

EMAIL

mail

Stuur ons een email
info@venocare.nl